Els cromos

Són coses d’aquelles que no es parlen, no es publiquen. Els periodistes no parlem gaire de nosaltres, i menys encara dels mitjans. Per una banda, perquè de la nostra empresa no en parlem per òbvia autocensura. I per altra banda, perquè de les altres empreses no en parlem per no tenir problemes i per no espatllar una futura opció laboral.

Abans a Barcelona (dispenseu el centralisme) als mitjans hi havia moviment. Gent que anava i tornava d’un diari cap a un altre amb alegria. Periodistes que col·laboraven en mitja dotzena d’emissores i revistes diferents. La llibertat és el dinamisme, la mobilitat.

Les capçaleres, els directors, es “picaven cromos”. Fitxaven un columnista d’aquí i un reporter de successos d’allà. Volien el millor equip per ells. I sobretot volien que la competència no el tingués.

Tots érem de tots. Tothom s’estima el seu lloc de feina. Però sobretot estimem la feina. El periodisme malgrat tot segueix sent un sacerdoci. I com diu la cançó: qui n’ha begut en tindrà set tota la vida.

Per això crec que és bona notícia per l’ofici de periodista català que encara es piquin cromos. I em refereixo a la recent maniobra de Nació Digital sobre la secció de Política del diari Ara. Brillant. És bo per les dues empreses (les dues amb més audiència a Internet). La primera perquè integra del bo i millor del periodisme jove del país. I la segona perquè pot recuperar el seu esperit de bell nou amb un nou lideratge.

I de fet tots guanyem. Perquè som cromos sí, i espero que anem al mateix àlbum per molts anys.

Publicat a Media.cat

Un pensament sobre “Els cromos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s