“Tu com ho veus?”

Parlament de Catalunya. 10 d’octubre. A primera hora reporters connectant amb els matinals. Prèvies, en diuen. D’on venim, on anem. Que si Puigde- mont, que si Rajoy, que si la UE, que si encara no ha parit la burra. Les ràdios en ebullició repetint consignes i desideràtums. A migdia comencen a arrossegar els peus els periodistes de la premsa, germans en la crònica i cosins en l’anàlisi. Hi ha mil persones més que habitualment, gent de fora que ha vin- gut a tractar d’explicar què coi fem els catalans. Això complica molt el dinar. Per dos motius: primer, la cantina parlamentària està sobrepassada i segon, amb el dispositiu de seguretat és més fàcil sortir d’Ikea que del Parlament.

Amb totes les preocupacions vitals encarrilades (les fisiològiques no, perquè es va tancar l’accés als lavabos a la planta noble) i amb el cafè escurat era el moment d’esperar al president Puigdemont, que ens convocava a les 18h. Que si on és, que si jo l’he vist. Periodistes un sobre de l’altre. No soc gaire partidari de tractar la qüestió de com treballem o no els informadors però és que hi ha una mania que no suporto. Es diu el “tu com ho veus?”. Sembla una pregunta quasi de cortesia. Però no. És una manera rèptil d’obtenir informació de l’altre. I amb informació tens poder, per desinformar sobretot.

Sempre dic que soc periodista però que em considero bona persona. La nostra és una feina de la qual millor no saber-ne gaire. Diuen que més val no saber com es fan ni les saltxitxes ni les lleis. Doncs els diaris ni els ho explico. Excepte EL 9 NOU, esclar.

Però ara, sent una mica més seriós i recollint la solemnitat del 10-O, puc dir que ningú tenia ni idea de per on aniria la cosa. Que si Cs demanava anul·lar el ple, que si la CUP estava enfadada per- què no li havien explicat tot, que si el PDeCAT es posava dur, que si aquella es posava a cridar. Tot això abans de les 19h, quan el president sortia del grup de JxSí i sonaven els timbres par- lamentaris. S’havia acabat l’esbarjo. El president arrenca, ens fa independents uns 45 segons i deixa en suspens (que no suspèn) la declaració d’independència. Per cert, declaració d’independència signada per consellers, diputats al Parlament, diputats a Madrid i alcaldes compromesos. Fins i tot vallesans com Jordi Turull o Jordi Solé.

Tot va bé. Via eslovena? Doncs acaben de guanyar l’Eurobasket a Sèrbia. Bona metàfora. A les 21h Puigdemont plegava i ens deixava a tots amb un pam de nas. Serem independents i encara hi ha qui pregunta: “Tu com ho veus?”.

Publicat a El 9 NOU Vallès Oriental EL9 NOU VOR 171011

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s