Campanya sobre campanya

Ja hi som un altre cop. Ara, campanya electoral per al 21 de desembre. Eleccions autonòmiques en diuen. Eleccions amb mig Govern a l’exili i mig Govern a la presó. Eleccions amb milers de policies espanyols a vaixells als nostres ports. Eleccions amb els jutges armats amb lleis de joguina. Eleccions per obligació. Tot això és veritat, però aquestes eleccions són una eina. Són uns comicis que han de servir, i serviran, per restituir el president del país, per alliberar presos. Serviran per remarcar l’aposta per la sobirania d’aquest país.

A certa edat, el que vols és poder equivocar-te per tu mateix. La teva feina, casa teu, el cotxe, els sopars… Ningú ha de dir com et vols organitzar la vida. I dóna la casualitat que els catalans ens ha agafat per aquí. Sí noi, això de la independència. Fora bromes: millor sanitat, millors infraestructures, etcètera. Sobretot, i com a mínim, l’opció i necessitat de poder decidir. I això ja no és tan una qüestió de filosofia política (perdoneu la contradicció), sinó de sentit comú.

Qui millor que l’ajuntament de Ripoll per tractar els accesos a Santa Maria? Qui sap millor que l’ajuntament de Campdevànol si cal una nova escola? Això que pot semblar tant obvi i tan llunyà de la política nacional, és el principi bàsic. Decidir sobre allò que és nostre, la nostra vida. La independència de Catalunya no tracta de Guifré el Pilós ni de Jaume I (o no només), sinó de la vida dels catalans: a Setcases, a Barcelona i a Salou.

Publicat al setmanari El Ripollès

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s