Brussel·les

És la ciutat de Tintín, dels musclos amb patates i de la cervesa de quinze graus. Capital europea perquè així ningú es barallés. La igualtat sempre és a la baixa. Comparteix poder amb Estrasburg, ciutat que ens recorda que Europa s’ha construït sobre guerres, cadàvers i molt mala llet. És un centre llunyà, volgudament aïllat, que determina gran part del nostre futur.

Desenes de milers de catalans han pujat a Bèlgica, país fictici, per reclamar que podem bastir la República catalana. Els catalans d’això de fer guerres fa temps que ens en vam oblidar (tot i que ho fèiem força bé), però noi això de fer manifestacions és una cosa en què hi tenim la mà trencada.

La Diagonal, el Passeig de Gràcia, la Meridiana, l’N-340, ho omplim tot. No és problema. I no som sempre els mateixos. Però no podem estar massa temps parlant de “la gent”. El 21-D ens toca votar. Són unes eleccions condicionades pel pudent aparell de l’estat espanyol. Però és l’única opció ara per poder restablir la Generalitat, el President.

Però cap oblit. Tot això és per fer la República. Ara bé, la primera batalla amb l’estat espanyol ha estat complicada i ens demostra que no ens podem posar pressa. Tots tenim pressa. Jo en tinc. Però vull poder-ho fer bé. Vull que mai més hagi d’explicar als meus fills que un bon amic meu, bo, és a la presó. I això ho podem canviar nosaltres.

Publicat al setmanari El Ripollès

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s