És que anem provocant

Un dels personatges més funestos de la repressió espanyola contra Catalunya és el ministre de Justícia (Mare de Déu Senyor), senyor Rafael Catalá. Un home que ho ha estat tot a l’alta administració de l’Estat i que ha fet tots els papers de l’auca al PP. Actualment és diputat per Cuenca, indret on només hi passa en cotxe quan deu anar de vacances. I és ministre i notari major del Regne (ho dic seriosament) i és sobretot la coartada jurídica a l’assassinat del sistema democràtic a Espanya. És un home d’aquells amb l’Estat al cap. Ell sap què està bé i que no, l’imperatiu categòric espanyol.

Fa uns dies una de les entitats més grises del món, com és l’I·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, va protagonitzar un acte de mala educació d’una part dels assistents, i de gran poder simbòlic. En motiu de la festivitat de Sant Ramon de Penyafort el president del Parlament, Roger Torrent, va fer un discurs en el que lamentava la falta de separació de poders al règim espanyol i la vergonyosa situació dels presos polítics catalans. Catalá a la sala. Això va provocar la gran plantada. Una mica coitus interruptus, si em permeteu. I és que van marxar uns quants però hi van tornar després: el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús Maria Barrientos; el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres; l’exdegà de l’ICAB i exvicepresident del TC Eugeni Gay o l’advocat ultraconservador José María Fuster-Fabra. A més, la fiscal en cap de Barcelona, Concepció Taló, va marxar i va sortir de l’edifici. Potser volia fer un café.

Això es veu que és molt greu i que ataca la convivència. La degana del Col·legi, Maria Eugènia Gay, filla d’Eugeni Gay, va renyar al president Torrent. Com? Se sentien ofesos aquells alts funcionaris. Els castellans tenen unes dites brutals, eixordidores, com aquesta: “No ofende quien quiere, si no quien puede”. Torrent té raó, sap greu nois.

El ministre Catalá, està en contra dels llacets grocs perquè ofenen. I encara més si estan en llocs públics. Ara els funcionaris no es poden expressar, contra les retallades sí o a favor d’una visió de l’escola pública sí. O no se n’havia adonat. Ofèn als que no pensen com els dels llacets. Senyor ministre, i com creu que m’ofèn a mi que quan parla el president Torrent s’aixequin el president del TSJC, el fiscal superior de Catalunya i d’altres individus que haurien de garantir l’estat de Dret? Són també empleats públics. I per tant són persones que han de tendir a l’exemplaritat. Senyor Catalá vostè ens ofèn perquè pot i perquè fa un mal servei públic sent un sectari.

Article publicat a El 9 Nou Magazín

El 9 NOU magazín 180305

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s