Gigoló sí, animal no

Ser un home, ser home, no és només una qüestió de gènere. Albert Cavallé, el ‘gigoló’ que va estafar una trentena de dones a qui havia seduït, torna a estar en llibertat. Es calcula que es va quedar fins a 150.000 euros de les víctimes. Un estafador, un lladre, un animal. Aquest delinqüent, que no em mereix el tracte de senyor, és un autèntic seductor professional de 36 anys, que hauria enganyat una quarantena de dones i alguns homes que coneixia a través de les xarxes socials. Feia veure que era ric, enganyava les dones, els hi buidava les targetes i es venia les seves propietats. Això no és ser un home, això és ser un salvatge i tenir molt poca humanitat.

El paio és guapo, està molt bo, és així. I així aprofitava el seu atractiu per seduir les víctimes i quedar-se els seus diners. Feia servir diversos sobrenoms i es feia passar per empresari, advocat o cirurgià plàstic. Aquest individu, que no s’ha mogut de Barcelona, tenia la poca vergonya d’amenaçar, a més, a les seves víctimes un cop es descobria el pastís.

Tot i que fins ara només s’han presentat 17 denúncies, l’advocat de la majoria de dones en té detectats uns 40 casos. Però ja ha sortit dels calabossos de la Ciutat de la Justícia i assegura que ell no ha estafat ni robat a ningú, que li donaven els diners lliurement. Esclar, esclar.

Serà delicte o no, no m’hi poso perquè amb l’estafa sempre (per mi) hi ha una part de culpa de l’estafat, molt minça, però hi ha una causa que es basa en la nostra ambició o avarícia. Però aquest individu, el tal Caballé, és culpable. Jo l’acuso de ser poc home, de ser poc humà. La mentida i la seducció estan a l’ordre del dia, no surto ara de l’ou, però abusar dels somnis i dels errors dels altres és miserable, i no m’importa la tipificació del fet, ja ho deia abans: això moralment ha de ser reprobable.

Si algú pensa que aquest homenot és un ‘campeón’, un ‘machote’ o un líder és que no anem bé. Si és un home perquè és tan miserable com ell i si és una dona qui ho pensa, doncs no ho entenc. La violència de gènere és una malaltia que pateix la humanitat, no només la nostra societat o no només ara. L’abús de certa manera d’entendre la masculinitat sobre certa manera d’entendre la feminitat és execrable. Que homes i dones flirtegin o tinguin aventures és una altra cosa, cadascú escull el seu esport de risc. Però no es pot barrejar ni deixar passar que ens trobem enfront d’un cas de masclisme i d’abús malgrat que parlem d’estafa o robatori.

Sóc un home, i tinc les meves coses, però mai de mai permetré que em posin en el mateix grup de l’animal aquest.

Article publicat a El 9 Magazín.

el 9 magazin 180511

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s