Pagant la cabra

De vegades sóc una mica pesat amb els numerets. Sóc un romàntic de les xifres, perquè diuen més coses que les paraules d’amor. Som-hi: el Ministeri de Defensa dedicarà aquest any més de 730.000 euros als actes centrals del Dia de les Forces Armades, que se celebra aquest dissabte 26 de maig a Logronyo (on el cavall d’Espartero) presidit pels Reis d’Espanya. Aquesta xifra és el doble del que va costar l’any passat, quan es va celebrar a Guadalajara.

El Dia de les Forces Armades va ‘patir’ cinc anys d’austeritat durant els quals el seu cost es va reduir considerablement i es va celebrar una austera parada militar a Madrid. En 2017, coincidint amb l’arribada de María Dolores de Cospedal al Ministeri de Defensa es va endur la desfilada a Guadalajara, a Castella-la Manxa -la comunitat autònoma en la qual és presidenta del PP-, multiplicant el seu cost fins als 360.000 euros. L’edició de 2017 també va doblar el seu cost respecte a la de l’any anterior.

La desfilada de 2016, a Madrid, va costar 136.000 euros. Hi era la cabra de la Legió? I els ‘novios de la muerte’? Des de llavors s’ha duplicat la xifra consecutivament, inflació patriòtica, ja ho havia notat. És com el miracle dels pans i els peixos, però en fatxa i amb els diners de tots. El pressupost de l’ajuntament de Setcases és de 416.500 euros, per fer-se una idea del drama. Però això d’Espanya encara ho paguem i no hi ha manera de donar-se de baixa.

Article publicat al setmanari Ripollès

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s